Magyar zászló magyar    British flag english
Belépés
Neptun hozzáféréssel
 
 
Belépés

Quaestura hírek


2017/18. II. féléves matrica kiadás, kari érvényesítés

Kedves Hallgatók!


Ne feledjék, elkezdődött a tavaszi félév, így már lehet érvényesíteni a diákigazolványokat az új szemeszterre, mindkét ügyfélszolgálatunkon.

Fontos: az előző féléves matricával a diákigazolványok 2018. március 31-ig MÉG érvényesek! 

Aki rendelkezik előző féléves matricával, javasoljuk, hogy NE az utolsó héten intézze ügyét, a várhatóan magas ügyfélszámra való tekintettel. Az ügyfélszámnak megfelelően a sorszámhúzó zárás előtt leállításra kerülhet. Aki addig sorszámot húzott, azt kiszolgáljuk. Kérjük szíves megértésüket!

 

A 2017/18-as tavaszi félévben is kimegyünk az alábbi karokra érvényesíteni, melynek beosztása az itt leírtak szerint alakul:

2018.03.09.     péntek      09:00-17:00           TÓK (106-os terem)

2018.03.23.     péntek      09:00-17:00           BGGYK (A. ép., fsz., lépcső alatt)

A kari érvényesítésre más karon tanulók is jöhetnek. 
Az A4-es formátumú "ideiglenes igazolás" csak a Quaestura Irodában vagy a Lágymányosi Q-Ponton hosszabbítható, a karokon csak állandó diákigazolvány érvényesítés történik.

 

Az érvényesítés feltételei:

Az érvényesítésre csak a Tanulmányi Rendszerben a 2017/2018 tanév II. félévére aktív státusszal rendelkező hallgatóknak van lehetőségük (doktorjelölteknek nem jár). Az Egyetemünk szabályzata értelmében nincs lehetőség törött, sérült vagy a Tanulmányi Rendszertől eltérő adatokat tartalmazó diákigazolványokat érvényesíteni. Érvényesítő matricát külön nem adunk ki, csak diákigazolványra ragasztva. A diákigazolványon szereplő címnek hivatalos címnek kell lennie, ilyen lehet a lakcímkártyán is és a Neptunban is egyaránt szereplő "állandó" illetve "tartózkodási" cím, külföldieknél a "Külföldi cím" kifejezés. 

Kérjük, hogy az előző féléves érvényesítő matricát NE távolítsa el! A matricát kollégáink a kérésére eltávolítják az igazolványról.

 

A Quaestura Irodában és a Lágymányosi Q-Ponton az érvényesítő kampány előtt, alatt és utána is lehet diákigazolványt érvényesíteni, nyitvatartási időben.

Időpont foglalására a következő oldalon van lehetőségük: Quaestura időpontfoglalás. Időpontot csak a Ferenciek terére lehet foglalni.
Ugyancsak lehetőségük van postai érvényesítésre a következő oldalon leírtak szerint: Quaestura GYIK
Lehetőség van végül meghatalmazott útján való érvényesítésre is: meghatalmazás.

 

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy a diákigazolvánnyal és a diákigazolvány-érvényesítő matricával mint közokirattal való visszaélést, továbbá azok hamisítását a törvény bünteti. Ha a diákigazolvánnyal kapcsolatos bármilyen bűncselekmény alapos gyanúja fennáll, az Egyetem büntetőfeljelentést tesz. 

Bővebben a Közbizalom elleni bűncselekmények törvényi szabályozásról a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény XXXIII. Fejezetében olvashat. 

Bagosiné Szűcs Annamária, 2018-02-16 8:54

ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázat 2018

Az ELTE Innovációs Központja idén is meghirdeti Innovatív Hallgatói Ötletpályázatot, melynek célja a graduális és posztgraduális képzésen résztvevő ELTE-s hallgatók újító, saját ötletű projektjeinek elindítása anyagi, illetve szakmai támogatás nyújtásával. Határidő: 2018. március 5.

További információ: https://www.elte.hu/content/innovativ-hallgatoi-otletpalyazat-2018.t.15803

Bagosiné Szűcs Annamária, 2018-02-14 10:11

Diákigazolványok beszolgáltatása abszolválást követően

Tisztelt Hallgatók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet 38. § (1) bekezdése a) pontjának értelmében a hallgatói jogviszony megszűnését követően a hallgató köteles beszolgáltatni diákigazolványát az Egyetem részére. Amennyiben az Ön hallgatói jogviszonya a 2018/18/1 félévében megszűnt, ezúton kérjük, hogy diákigazolványát legyen szíves haladéktalanul leadni a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Irodában!

Amennyiben a leadott diákigazolvány az aktuális félévre szóló érvényesítő matricával el van látva, a leadást követően a Quaestura Iroda munkatársai a matrica érvényességi idejének lejártáig szóló, diákigazolványt helyettesítő ideiglenes igazolást állítanak ki az Ön részére.

 

Üdvözlettel:

Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda

Bagosiné Szűcs Annamária, 2018-02-05 14:56

Diákhitel Központ Zrt. közleménye 2018 Részletek...

Tisztelt Hallgatók!

2018. évben számos a diákhitelezést érintő ügyfélbarát változás lépett életbe, melyekről szeretnénk tájékoztatni Önt. Az újdonságok két lépésben kerültek bevezetésre. Rövid összefoglalónkban olvashatnak a január elejétől elérhető kedvezményekről, illetve a február 1-jétől érvényes tudnivalókról.

 

Bagosiné Szűcs Annamária, 2018-02-05 10:53 Részletek...

Hogyan jutok (új) NEPTUN jelszóhoz? Részletek...

Tisztelt hallgatók, oktatók és egyetemi dolgozók !

Amennyiben új Neptun jelszóra / azonosítóra van szükségük valamilyen okból, az alábbi megoldásokat tudjuk kínálni:

Bagosiné Szűcs Annamária, 2017-02-05 0:01 Részletek...

Új Magyarország Fejlesztési Terv
Európai Unió
© 2010-2017 Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda