Magyar zászlómagyar    British flagenglish
Belépés
Neptun hozzáféréssel
 
 
Belépés
NEPTUN BELÉPÉS - KÉTLÉPCSŐS AZONOSÍTÁS

2023. július 27-től kétlépcsőssé vált a felhasználók azonosítása az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az Egyetem minden érintettet Neptun-üzenetben értesített az új rendszer bevezetéséről.

A közelmúlt IT biztonságot érintő incidensei szükségessé tették, hogy a Neptunba való belépés biztonságosabb megoldást kapjon az eddigi, pusztán jelszóra támaszkodó módszernél. 2023. július 27-től a Neptun webes felületére való belépéskor a felhasználók azonosítása kétlépcsőssé vált. 

  • Az első lépcső megfelel az eddig megszokott, jelszó alapú azonosításnak; ebben nincs változás.
  • Második lépésként egy rövid ideig érvényes, számjegyekből álló kódot kell begépelni, amelyet okostelefonos alkalmazás biztosít, vagy e-mailben kaphatja meg a felhasználó.

A teendőkről és lehetőségekről a felhasználók részletes tájékoztatást kapnak a belépés során. A belépési folyamatot az alábbi VIDEÓ mutatja be.

 

Amennyiben a felhasználó olyan problémába ütközik a belépés során, amit a tájékoztató anyagok megtekintését követően sem tud megoldani, a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Irodától kérhet segítséget a +36 1 381 2353 telefonszámon.

Radácsi Judit, 2023-07-28 10:042024-12-01 23:59
Vissza
© 2010-2023 Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda