Magyar zászló magyar    British flag english
Belépés
Neptun hozzáféréssel
 
 
Belépés

Adategyeztetés GyIK

1.) Milyen, a Neptunban szereplő adatokat változtathatok meg saját magam?

A Neptunba belépve módosíthatja értesítési címét, e-mail címét és mobiltelefonszámát a Saját adatok / Elérhetőségek menüpontban; bankszámlaszámát pedig a Pénzügyek / Beállítások menüpont Számlaszámok-fülén. Tanulmányi adatait csak az illetékes Tanulmányi Hivatal javíthatja.

 

2.) Milyen adatokat tudok a Quaestura Irodában személyes ügyintézés során megváltoztatni?

Azon adatai rögzítését, melyeket nem tud megváltoztatni önmagának, személyes ügyintézés folyamán is kérheti ügyfélszolgálatainkon, az adatot tartalmazó okmány bemutatásával.

Egyes adatainak rögzítését - melyekhez nem szükséges a személyazonosításra alkalmas igazolvány vagy lakcímkártya -, a Q-tér honlapon is kérheti, az Elektronikus Ügyintézés keretében.

 

3.) Milyen adatokat tudok a Tanulmányi Hivatalban megváltoztatni?

Tanulmányi, illetve személyes adatait.
 

4.) Milyen adatokat tudok a honlapra belépve, elektronikus ügyintézés során megváltoztatni?

Név, Születési név, Születési hely, Születési idő, Állampolgárság, Édesanyja születési neve, Nem, Adóazonosító jel, TAJ szám (kizárólag az Egészségbiztosítási Hatósági Főosztály által kiállított TAJ-kártyán szereplő magyar TAJ-szám).

 

5.) Milyen dokumentumok másolatát kell feltöltenem, hogy az elektronikus ügyintézés során a Quaestura Iroda az adataimban a kért változtatást végrehajtsa?

Az érintett adatot tartalmazó okmányt (magyar állampolgárság esetében a honosítási okirat mindkét oldalát), kivéve a személyazonosításra alkalmas dokumentumot, illetve a lakcímigazoló kártya képét.

 

6.) Milyen gyorsan változtatja meg a Quaestura Iroda az adataimat?

Amennyiben mindent helyesen töltött ki, valamint a megfelelő dokumentum olvasható és felismerhető elektronikus másolatát töltötte fel, úgy

legkésőbb a bejelentést követő 5. munkanapon megtörténik az adatváltoztatás.

Félév elején a megnövekedett ügyszám miatt előfordulhat, hogy néhány munkanapot csúszik a feldolgozás. Kérjük szíves türelmüket és megértésüket! 

 

7.) Amennyiben módosíttatom itt a nevemet, akkor a Tanulmányi Hivatalt is tájékoztatnom kell erről?

Igen.

 

8.) Honnan fogom tudni, hogy válaszoltak az ügyemre / elvégezték a bejelentésemben kért adatváltoztatást stb.?
A qter automatikus üzenetet küld önnek az ügye lezárásakor a Neptunban rögzített publikus e-mail címére, illetve a tanulmányi rendszerben látható lesz az új adat.

 

9.) Azt látom, hogy a bejelentett ügyem lezárt státuszú, de szerintem nem vagy rosszul lett végrehajtva a módosítás. Mit csináljak?

Először is ellenőrizze a NEPTUN-ban az adatokat, mert itt a Q-térben, a bejelentett ügynél adatainak a bejelentéskori állapota látszódik. Amennyiben a módosítás valamiért nem volt lehetséges, úgy az ügyhöz hozzáfűzött üzenetben tájékoztatjuk erről. Amennyiben a továbbiakban is hibásnak találja az ügyintézést, úgy az eredeti ügyhöz füzze hozzá a véleményét és ismét jeletse be az.

 

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv
Európai Unió
© 2010-2017 Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda