Magyar zászló magyar    British flag english
Belépés
Neptun hozzáféréssel
 
 
Belépés
AZ ÜGYINTÉZÉS MENETE A VESZÉLYHELYZET MEGSZŰNÉSÉT KÖVETŐEN

Diákigazolvány érvényesítése a 2019/2020/2 (tavaszi) félévre

 

A 2020. évi LVIII. törvény a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről 89. § (1) bekezdésében foglaltak, valamint az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján a 2019/2020. tanév őszi és tavaszi félévére szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig (2020.dec.15-ig) érvényesek maradnak. Az érvényesség akkor is fennáll, ha a hallgatói jogviszony időközben megszűnik.

A szabályozás mind a régi típusú (kék színű), mind az új típusú diákigazolványokra vonatkozik.

 

Igazolások kiadása

A hallgatói jogviszony-igazolást, pénzügyi igazolásokat, diákigazolványt helyettesítő ideiglenes igazolást kérhetik elektronikus úton (quaestura@elte.hu).

Ezen kívül, ha mindenképpen szükség van papír alapú igazolásra, továbbra is van lehetőség postai úton igényelni azt, szolgáltatási díj ellenében. 

A postai küldeményeket hetente egy alkalommal áll módunkban feladni. Kérjük, ezt vegyék figyelembe a postázás kérésekor!

Postázás igénylése változatlanul a qter.elte.hu „Elektronikus ügyintézés” menüpontjában, a megfelelő ügytípusban tehető meg.

 

Diákhitel szerződések leadása (diakhitel.hu)

Kérjük, hogy azt a hiteligénylési formát válassza, amely során nem szükséges az Iroda közreműködése. Az alábbi lehetőséget javasoljuk. A Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálata zárva tart.

1. Ügyfélkapus hozzáféréssel:

A hallgató a Neptun webes hallgatói felületén kezdeményezi a diákhiteligénylést. Ebben az esetben a Neptun a hallgatót átirányítja a Diákhitel Direkt felületre, ahol megtörténik a hiteligénylési adatlap kitöltése. Az Ügyfélkapun keresztül van lehetőség a szerződést elektronikus aláírással leadni. Ebben az esetben nincs szükség személyes megjelenésre.

2. Ügyfélkapus hozzáférés nélkül:

A szükséges adatlapokat a www.diakhiteldirekt.hu online ügyintézési felületén a Diákhitel Direkten keresztül a Hiteligénylés menüpontban is ki lehet tölteni. Ebben az esetben nagyobb postahelyeken, illetve együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban kell leadnia kinyomtatott hiteligénylését. A leadóhelyek részletes listája itt található. A hitelszerződés megkötésére közokiratban foglalt meghatalmazás útján is van lehetőség.

 

Egészségbiztosítási szerződés kötése

Generali egészségbiztosítás (harmadik országbeli, önköltséges hallgatóinknak szóló tájékoztatás)

Mielőtt igényelne Generali biztosítást, kérjük, olvassa el figyelmesen a tájékoztatót. Amennyiben úgy dönt, hogy szeretne biztosítást kötni, kérjük, keresse fel emailben irodánkat a quaestura@elte.hu címre írva, hogy támogatást nyújthassunk a szerződés kitöltéséhez és az átutaláshoz. Ezt követően a szerződést kitöltve, aláírva és szkennelve kell megküldeniük a quaestura@elte.hu címre, amihez csatolni szükséges a szerződés díjának átutalásáról szóló bizonylatot.

 

Személyi okmány- és lakcímadatok rögzítése

Személyesen nem megoldható ezen adatok rögzítése az átmeneti időszakban. 

Kérjük, hogy az alábbi menüben tájékozódjon ezen adatok rögzítésének lehetőségeiről.

 

Egyéb ügyek

Amit eddig is el lehetett elektronikusan intézni, az továbbra is változatlanul megtehető.

Ilyen az adategyeztetés, a TAJ-kártya igénylések leadása, a jelszó generálása. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a postai küldeményeket hetente egy alkalommal áll módunkban feladni. Kérjük, ezt vegyék figyelembe a postázás kérésekor!

Kérjük, tanulmányozza a qter.elte.hu oldal GYIK menüpontját.

 

Amennyiben további kérdései merülnének fel, kérjük, lépjen mielőbb kapcsolatba kollégáinkkal a quaestura@elte.hu email címre írva.

A felmerülő változásokról a Qtéren fogjuk hallgatóinkat értesíteni, így kérjük, fokozottan figyeljék weboldalunkat!

Kérjük szíves türelmüket, együttműködésüket és megértésüket!

Radácsi Judit, 2020-06-18 12:002020-08-31 23:59
Vissza
Új Magyarország Fejlesztési Terv
Európai Unió
© 2010-2017 Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda