Magyar zászló magyar    British flag english
Belépés
Neptun hozzáféréssel
 
 
Belépés

Elektronikus ügyintézés, Diákigazolvány, Diákigazolvány igénylés

Mielőtt hozzáfogna az ügy bejelentéséhez, feltétlenül olvassa el a GYIK diákigazolványra vonatkozó részét!

 

Az igénylés ezen a felületen való indítása csak abban az esetben szükséges, ha Neptunon keresztül ( belépés után: "Ügyintézés" menü, "Diákigazolvány igénylés" menüpont ) probléma merült fel az igényléssel!

 

Első lépésként a hallgatónak személyesen be kell fáradnia időpontfoglalás után bármely okmányirodába, ahol elektronikusan rögzítik a fényképét és aláírását! 

Az igénylés ezen a felületen való indításához szükséges az okmányirodában kapott, fényképpel ellátott, Nemzeti Egységes Kártyarendszer- Adatlap megnevezésű papírlap és a rajta szereplő azonosító szám, mely a papírlap jobb felső sarkában található 16 karakterből álló NEK-azonosító a vonalkód fölött. Kérjük, hogy a ezen adatlap olvasható képét töltse fel az igényléskor (lehet szkennelt kép vagy fénykép is). Az adatlap feltöltése nélkül az igénylés nem érvényes.

Igazolványa a lent található adatokkal fog gyártásra kerülni. Amennyiben a lenti adatok nem megfelelőek, kérjük, hogy az adategyeztetés menüpont alatt kezdeményezze az adatok változtatását. Figyelem! Ha név-, vagy lakcímváltozás előtt áll, mérlegelje, hogy elindítja-e az igénylést.

Ezután tud állandó diákigazolvány igénylést indítani elektronikus ügyintézés keretében ezen a felületen.
A diákigazolvány díja 1400 Ft, melyről a tartozás már akkor megjelenik a Neptunban, mikor rögzítjük az igénylést. A befizetés mikéntjéről itt talál információkat: Neptun átállás GYIK.

Az elkészült diákigazolványt a jogosult lakcímére postázza az Oktatási Hivatal, mely nem lesz ellátva érvényesítő matricával.
 

Érvényesíteni továbbra is a Quaestura Irodában személyesen és postai úton lehet, vagy a kari érvényesítő kampányok keretében.

Új Magyarország Fejlesztési Terv
Európai Unió
© 2010-2017 Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda