Magyar zászló magyar    British flag english
Belépés
Neptun hozzáféréssel
 
 
Belépés
Diákigazolvány-érvényesítés a 2020/2021/1 (őszi) félévre

Az érvényesítés feltételei:
Az érvényesítésre csak a Tanulmányi Rendszerben a 2020/2021 tanév I. félévére aktív státusszal rendelkező hallgatóknak van lehetőségük (doktorjelölti és felnőttképzési jogviszonyra nem jár). Az Egyetemünk szabályzata értelmében nincs lehetőség törött, sérült vagy a Neptun Tanulmányi Rendszertől eltérő adatokat tartalmazó diákigazolványt érvényesíteni. Érvényesítő matricát külön nem adunk ki, csak diákigazolványra ragasztva. A diákigazolványon szereplő címnek hivatalos címnek kell lennie, ilyen lehet a lakcímkártyán is és a Neptunban is egyaránt szereplő "állandó" illetve "tartózkodási" cím, külföldieknél a "Külföldi cím" kifejezés.

Kérjük, hogy az előző féléves érvényesítő matricát NE távolítsa el! A matricát kollégáink a kérésére eltávolítják az igazolványról.

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy a diákigazolvánnyal és a diákigazolvány-érvényesítő matricával mint közokirattal való visszaélést, továbbá azok hamisítását a törvény bünteti. Ha a diákigazolvánnyal kapcsolatos bármilyen bűncselekmény alapos gyanúja fennáll, az Egyetem büntetőfeljelentést tesz.

Bővebben a Közbizalom elleni bűncselekmények törvényi szabályozásról a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény XXXIII. Fejezetében olvashat.

Radácsi Judit, 2020-09-30 14:302020-10-30 23:59
Vissza
Új Magyarország Fejlesztési Terv
Európai Unió
© 2010-2017 Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda