Magyar zászló magyar    British flag english
Belépés
Neptun hozzáféréssel
 
 
Belépés
2018/2019. I. féléves matrica kiadás, kari érvényesítés

Tisztelt Hallgatók!


Ne feledje, elkezdődött az őszi félév, így már lehet érvényesíteni a diákigazolványokat az új szemeszterre, mindkét ügyfélszolgálatunkon.

Fontos: az előző féléves matricával a diákigazolványok 2018. október 31-ig MÉG érvényesek!

Amennyiben rendelkezik előző féléves matricával, javasoljuk, hogy NE az utolsó héten intézze ügyét, a várhatóan magas ügyfélszámra való tekintettel. Az ügyfélszámnak megfelelően a sorszámhúzó zárás előtt leállításra kerülhet. Aki addig sorszámot húzott, azt kiszolgáljuk. Kérjük szíves megértését!

A 2018/19-es őszi félévben is kimegyünk az alábbi karokra érvényesíteni, melynek beosztása az itt leírtak szerint alakul:

2018. október 12. (péntek) 09:00-17:00 - BGGYK (A. ép., fsz., lépcső alatt)

2018. október 19. (péntek) 09:00-17:00 - TÓK (106-os terem)

A kari érvényesítésre más karon tanulók is jöhetnek.

Az A4-es formátumú "ideiglenes igazolás" csak a Quaestura Irodában vagy a Lágymányosi Q-Ponton hosszabbítható, a karokon csak állandó diákigazolvány érvényesítés történik.

Az érvényesítés feltételei:
Az érvényesítésre csak a Tanulmányi Rendszerben a 2018/2019 tanév I. félévére aktív státusszal rendelkező hallgatóknak van lehetőségük (doktorjelölti és felnőttképzési jogviszonyra nem jár). Az Egyetemünk szabályzata értelmében nincs lehetőség törött, sérült vagy a Neptun Tanulmányi Rendszertől eltérő adatokat tartalmazó diákigazolványt érvényesíteni. Érvényesítő matricát külön nem adunk ki, csak diákigazolványra ragasztva. A diákigazolványon szereplő címnek hivatalos címnek kell lennie, ilyen lehet a lakcímkártyán is és a Neptunban is egyaránt szereplő "állandó" illetve "tartózkodási" cím, külföldieknél a "Külföldi cím" kifejezés.

Kérjük, hogy az előző féléves érvényesítő matricát NE távolítsa el! A matricát kollégáink a kérésére eltávolítják az igazolványról.

A Quaestura Irodában és a Lágymányosi Q-Ponton az érvényesítő kampány előtt, alatt és utána is lehet diákigazolványt érvényesíteni, nyitvatartási időben.

Időpont foglalására a következő oldalon van lehetőségük: Quaestura időpontfoglalás.
Ugyancsak lehetőségük van postai érvényesítésre a következő oldalon leírtak szerint: Quaestura GYIK
Lehetőség van végül meghatalmazott útján való érvényesítésre is.

 

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy a diákigazolvánnyal és a diákigazolvány-érvényesítő matricával mint közokirattal való visszaélést, továbbá azok hamisítását a törvény bünteti. Ha a diákigazolvánnyal kapcsolatos bármilyen bűncselekmény alapos gyanúja fennáll, az Egyetem büntetőfeljelentést tesz.

Bővebben a Közbizalom elleni bűncselekmények törvényi szabályozásról a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény XXXIII. Fejezetében olvashat.

Bagosiné Szűcs Annamária, 2018-10-05 9:202018-11-04 23:59
Vissza
Új Magyarország Fejlesztési Terv
Európai Unió
© 2010-2017 Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda